foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2020.

4. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
6. MJESEC - USF Krapina 2020
9. MJESEC - prijateljski susret sa RD MOZIRJE
9. MJESEC - Susret mušičara

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno427358

logo-web-b

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

Mora se priznati da su neki novi vjetrovi zapuhali i neka nova retorika nastupila u promociji i zastupanju Gacke. Vidjelo se to i na današnjem otvorenju ribolovne sezone na rijeci Gacki. Pravi zimski uvjeti, snijeg i hladna burica uz vodu, nisu spriječili ribolovne entuzijaste da iskoriste prvu ovogodišnju priliku ribolova na Gacki. Osim domaćih ribiča, gosti su stigli uglavnom iz Zagreba i okolice te iz Bihaća.

Na natjecanje, po prvi put organizirano u sklopu otvorenja, uključilo se 23 ribolovaca, među njima i dva dječaka. Nagrada za natjecatelja koji ulovi najveću pastrvu bila je godišnja ribolovna dozvola za rijeku Gacku. Nakon sat vremena natjecanja i sumiranja rezultata godišnja ribolovnica otišla je u ruke 28-godišnjem ribiču Marku Martinjaku iz Konjščine. On je ulovio najveću ribu, kalifornijsku pastrvu od 45 centimetara. Ovo mu je inače tek treći dolazak na Gacku, a prvi put je bio prije dvije godine kao sudionik škole ribolova mušičarenja na Gacki.

U sat vremena prosjek je iznosio 3 ulovljene ribe, a podjednako se lovila potočna i kalifornijska pastrva. Pritom su neki ulovili i po sedam komada, a bilo je i onih koji su ostali posve praznih ruku. Takva je Gacka, nepredvidiva i zagonetna, uvijek izazovna. Nastavilo se loviti i nakon natjecanja, slijedio je ručak, a neki su se opet vratili na Gacku.

Vratimo se na početak otvaranja sezone i jutrošnje okupljanje, upriličeno u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću, kada su ribiče pozdravili direktor poduzeća Gacka Denis Lončar i otočki gradonačelnik Mario Barković.

- Drago mi je da ste se okupili ovdje u centru dugog imena, mi ga popularno zovemo Centar za potočnu pastrvu. Denis je direktor od prošle godine, nakon konsolidacije i ugovora s ministarstvom, nastavljamo ovu sezonu dobro pripremljeni i s dobrom ribom. Trudimo se da što kvalitetnija riba bude u Gacki jer želimo sačuvati stari imidž. I dalje ćemo se truditi da to bude kvalitetna riba, dobra, zdrava, a proizvodimo je ovdje, u ovom Centru. Centar, Gacka d.o.o. i Institut Ruđer Bošković rade na tome da naša potočna pastrva bude izvorna vrsta što će omogućiti financiranje od strane ministarstva, a računamo da ćemo u sklopu projekta HE Senj2 riješiti pitanje baraže i problem odlaska ribe u brloško jezero i na turbine, što nam je proizvodilo čisti gubitak. Radimo i na dodatnim sadržajima, jesenas smo kupili jednu drvenu kućicu i postavili je uz Gacku, još ćemo kupiti klupa i sjenica za odmor i sklonište od vrućine ili kiše, rekao je između ostalog gradonačelnik Barković.

U nastavku je bilo zanimljivih detalja. Direktor Lončar je podsjetio da je u bazenima Centra 6.700 kilograma pastrve, nešto više kalifornijske nego potočne. Od toga će 5 tisuća kilograma ove godine završiti u Gacki. Do 15. travnja će biti pušteno 3.200 kilograma ribe, a onda tijekom sezone polagano do rujna i preostalih tonu i 600 kilograma.

- Tako ćemo imati kontinuitet poribljavanja i postići da uvijek imate frišku i kvalitetnu ribu. Kad poribljavamo, svaku ribu pregledavamo i kontroliramo ima li ispravne peraje. Ta riba mora izgledati kao da je rođena u Gacki i mi se trudimo da tako i izgleda, naglasio je Lončar, a podsjetio je i još jednu dobru vijest za ribiče. U zoni A za ovu i iduću godinu dozvoljeno je 10 puta izaći na vodu (do sada je bilo dozvoljeno 5 puta).  

Bilo je i pitanja ribiča. Jedan ribič je priupitao Lončara jesu li se riješili ribljeg škarta koji je završio u Gacki prije nekoliko godina i kvario joj reputaciju kvalitetne pastrvske vode. Lončar je odgovorio da prema njihovim saznanjima te ribe s oštećenim perajama više nema u Gacki, a to su potvrdili prošle godine anketirani ribiči.

- Djelatnica Centra Jelena Janjatović anketirala je sve ribiče koji su dolazili na Gacku, kako su zadovoljni vodom, uslugom, ribočuvarima, i nitko nije imao ulov kojim bi bio nezadovoljan. Potrudit ćemo se da imamo dobru ribu, ribočuvari će se potruditi obavljati dostojno svoj posao, da to bude na jednom svjetskom nivou i da ribiči budu zadovoljni, a onda ćemo i mi biti zadovoljni, rekao je Lončar.

Na pitanje hoće li biti ponovnog poribljavanja gornjeg toka Lipljanom, Lončar je odgovorio da za sada neće, sve dok to financijsko stanje ne bude dozvoljavalo. Nakon težeg perioda Gacka d.o.o. je sada stala na noge jer su joj neka stara dugovanja dijelom podmirena, pa se stanje stabiliziralo. Situacija je bila takva da ribočuvari nisu primili plaću nekoliko mjeseci, a sada je i to riješeno.

Na jutarnjem okupljanju pojavio se i Milan Štefanac Ćićo, legenda Gacke i gackog ribolova. Pozdravio je okupljene ribiče i poručio da nikad ne zaborave Gacku jer je ona velika i prava pastrvska voda o kojoj se vodilo računa i vodit će se i dalje računa.

 

izvor web portal Glas Gacke.hr

VIŠE ČLANAKA

URBAN STREET FISHING KRAPINA 2020

Tradicionalni 8. po redu susret URBAN STREET FISHING KRAPINA 2020 – „Memorijal Zdravko Demirović Zagi“ održan je kao i svake godine u gradu Krapini na rijeci Krapinici. Osim zagoraca gosti na ovom natjecanju su bili dečki iz Koprivnice, Zagreba i okolice. Vrijeme nas je stvarno poslužilo i jedan lijep jesenski dan uspjeli smo ...

Opširnije.....

RIBOLOV U JASKANSKOM KRAJU

Uvijek mi je bila želja da odlovim par ribolova u okolici grada Jastrebarsko. Nekako mi se činilo da imaju respektabilan kapacitet sa vodama kojim gospodari športsko ribolovno društvo iz Jaske. Jaska je inače poznatija po vinarskim delicijama, ali nisam pogriješio niti sa ribolovom jer u ovom kraju ima dosta voda i jezera i ...

Opširnije.....

14. KLUPSKO NATJECANJE NA ČABRANKI

14. po redu klupsko natjecanja na rijeci Čabranki u mjestu Plešce ove godine se može reći da je prošlo dosta zanimljivo i da se pobjednik natjecanja praktički tražio do zadnje minute. Vrijeme nas je ove godine poslužilo i lijep, sunčan dan je iskorišten na najbolji mogući način. Ribe u rijeci Čabranci kao nikad do sada. Stvarno ...

Opširnije.....

MUŠIČARENJE U NP RISNJAK

„Prvo pa muško!“ reklo bi se u domaćem žargonu. Moram priznati da sam se stvarno zaželio ribolova. Bilo je pitanje samo vremena, a mjesta i odabir ribolovne tehnike prema volji i mogućnostima. Ivan Oroz, Krešimir Plečko i moja malenkost izabrali smo rijeku Kupu i to u njenom izvorskom dijelu. Dakle idemo na ribolov u NP ...

Opširnije.....

PRVI OVOGODIŠNJI RIBOLOVI

Nakon skoro dva mjeseca ribolovnog posta, konačno smo krenuli u prve ovogodišnje ribolove. 
Glavni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske obznanio je ukidanje niz obvezujućih mjera ponašanja u pandemiji uzrokovanoj zbog corona virusa, pa su mnogi ribolovci diljem Hrvatske jedva dočekali svoje prve izlaske na rijeke i ...

Opširnije.....

POBIJEDIMO KORONAVIRUS ZAJEDNO!

Poštovani ribolovci iz cijele Hrvatske, te pratitelji našeg web portala FISHING CLUB ZAGORJE, nažalost po prvi put ću napisati temu koja nije vezana za naš najdraži hobi - ribolov. Kao što Vam je poznato,  trenutno se nalazimo u stanju pandemije izazvane corona virusom SARS-CoV-2 koji se proširio po cijelom svijetu. ...

Opširnije.....

BELLY BOAT - POMOĆ U RIBOLOVU

Koliko puta Vam se dogodilo da u ribolovu naletite na neka mjesta koja su jako zanimljiva, a nisu Vam dostupna. Sa obale se ne može dobaciti varalica ili razmahat mušica ako ste u mušičarenju. I što sad? Zapamtite mjesto i idete dalje. Ribu života ste možda i propustili. No ima lijeka, pogotovo ako ste na jezeru ili nekoj ...

Opširnije.....

RIBOLOV NA RIBNJACIMA KUPA

Nije nam trebalo puno da se dogovorimo i da krenemo u posjet ribnjacima Kupa, omiljeno mjesto mnogih kontinentalnih ribolovaca Hrvatske. Marko, Krešo, Ivan, Marijan, Žac i moja malenkost ( članovi Fishing Cluba Zagorje) sjeli smo u auto prekrasne jesenje subote i pravac Draganić.
Sama povijest tih ribnjaka seže u daleku 1948.g. ...

Opširnije.....

KRKA OD ŠMIHELA DO ŽUŽEMBERKA

Svaka godina u našem Zagorskom mušičarskom miljeu je prva subota u četvrtom mjesecu rezervirana za rijeku Krku u Sloveniji na dijelu Krke kojim gospodari RD NOVO MESTO. Tu se svake godine održi mušičarsko srečanje ( druženje ) koje privuče zavidan broj gostiju iz cijele Slovenije, kao i jednog dijela Hrvatske. No još nikad ...

Opširnije.....

ŠARANSKI RIBOLOV

Kako bismo one najmlađe i početnike što jednostavnije uveli u predivni svijet ribolova, donosimo jednostavan pregled ribolovne opreme i pribora koje je dobro imati prije polaska u višednevni ribolov šarana.

Sve ono što je najnužnije i najpotrebnije od ribolovnog pribora do komfora možete pročitati u ovom članku. Pa krenimo ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

kuzma-fishing-tackle-bt

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA

MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
https://www.riverkupalodge.com/en/
mob. +385(0) 98 736 692

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

ribolovni pribor pero banner1

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Copyright © 2021 Copyright FISHING CLUB ZAGORJE Rights Reserved.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE