foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2018.

5. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
6. MJESEC - USF Krapina 2018
8. MJESEC - Spin cup povodom Dana domovinske zahvalnosti - Knin
9. MJESEC - Susret mušičara

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno348657

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

 

savinja1Na poziv mojeg kolege iz Slovenije g.Andreja Šoštariča,strastvenog mušičara i velikog zaljubljenika u ribolov,prošli tjedan posjetili smo rijeku Savinju kod Mozirja u Sloveniji.Na put smo krenuli iz Zaboka, moja malenkost,Tomica Kralj i Denis Gorjan.Rijeka Savinja je alpskoga tipa prepuna vapnenastog kamenja i lapora.Prosječna temperatura vode je 7 st C,dok dubina varira od 0,5-1,5 m.Tim dijelom Savinje cca 15 km gospodari Srečko Novak,odnosno RD Mozirje,koji su nam poklonili dvije karte za ribolov na dotičnoj vodi.Naš domaćin Andrej Šoštarič(jednu kartu),jedan od aktivnijih članova ribičkog društva nas je preuzeo u Celju i krenuli smo putem prema Mozirskom kraju.Najprije je slijedila kavica i kratke ribičke priče u gostioni"Ribič" na samom jezeru Gaj,gdje se inače kupuju dnevne karte,a mi smo se raspričali i nahvalili o svojim ulovima.savinja2Dolaskom na vodu uvidjeli smo da je vodostaj nešto malo povišen i voda da je taman prešpricana.Vrijeme nam je također išlo na ruku i što drugo očekivati nego izdašan ribolov.Andrej nas je upoznao sa pravilima i režimu ribolova koji vrijedi na vodi.Ukratko lovi se obavezno mušičarskim priborom sa stisnutom konrakukom na muhama ili bez kontrakuke.Sva riba koja se ulovi je u režimu Ulovi & Pusti za goste,dok domaći uzimaju ribu prema pravilniku,ali na dijelu rijeke gdje je to dozvoljeno.Naravno da smo otišli u revir gdje se sva riba pušta.savinja4Odlučili smo se za ribolov pastrva,pa smo tako i prilagodili svoje mamace.Ujutro se obično kreće sa svim vrstama strimera,no svaka voda ima svojeg favorita,pa je to na Savinji neki od bijelih verzija strimera.Sad možete kombinirati sa detaljima,ali uglavnom je to prvi izbor za prve zabace.Nedugo nakon ulaska u vodu Andrej već ima prvu ribu.Krasna i zdrava potočna pastrva dobila je svoje mjesto na fotoaparatu i natrag puštena u svoje prebivalište.Ja se hvalim sa svojom prvom ribom.Šarenka kako bi rekli Slovenci,odnosno kalifornijska pastrva prosječne dužine koje se love na Savinji.Dok sam otkvačivao ribu,Tomici je štap pošteno savijen i drila ribu,fotografiranje drila,a nakon toga i ribe.Opet amerikanka,ali debelo preko četrdeset centimetara.Denis se malo razdvojio,ali i njega vidimo svako malo da mu je na štapu riba i tako to cijelo prijepodne.Ulovljene su zaista prekrasne ribe,točno smo vidjeli koja je divlja,a koja ubačena.Svakako ću izdvojiti ulov Denisa i njegove potočne pastrve oko 60 cm ulovljene na suhu muhu,te Andreja sa ulovom predivne kalifornijske pastrve oko 50 cm.Bilo je to prvo poluvrijeme.
savinja6Nakon toga slijedio je odmor.Trebalo je i nešto pojesti.Sva sreća što nije išao sa nama Željko Kuk(trener Hrvatske spin reprezentacije),jer on nezna kaj je to na ribolovu ručak.Ponovno smo otišli u gostionu kod ribičkog doma gdje smo uz par rundi prepričali prijepodnevni ribolov.Tamo nam se pridružuju još dvojica kolega iz Slovenije,također članovi RD Mozirje.Krećemo na drugu poziciju,nešto malo nizvodnije i taborimo se kod slapa gdje je voda dosta dublja,tamo smo lovili na otežane nimfe,a rezultat više nego odličan.Bilo je i dvostrukih drilova.Andreju se neda više ,pa uzima fotoaparat i fotografira događanja ispod slapa.Denis nešto niže na poziciji pokušava prevariti nekog lipljana,ali mu ne uspijeva,lovi i dalje pastrve i to odlično.savinja5Polako se počelo vrijeme mijenjati.Slutilo je na kišu.Spuštamo se nizvodnije do Denisa i tamo na poziciji dobivamo podosta kalifornijskih pastrva uz jednu Tomekovu potočnu.Kad malo sagledam situaciju mi smo lovili na tri pozicije i prešli cca 1 km staze,a gdje je još ostatak toka.No i to malo je bilo veoma zanimljivo i nadasve aktivno.Došao je vjetar i vrijeme je bilo da se konačno završi ribolov.Uspjeli smo doći do auta taman je i tako počela padati kiša.
savinja3Nakon presvlačenja odlazimo opet do gostione koja je u sklopu ribičkog doma,gazda nas časti sa suhim nareskom,a domaćini sa pićem.Nakon nekog vremena došlo je i vrijeme rastanka.Denis Gorjan je član ŠRU Brod na Kupi,pa je i pao dogovor za uzvrat u Hrvatskoj.Nadajmo se još i ove godine.Što reći nakon ovakvog dana provedenog u ribolovu,nego samo da se vraćamo čim prije Savinji.

RD Mozirje,sa sjedištem Savinjski gaj 2, 3330 Mozirje(Slovenija) je osnovana 1955.g,a upravlja revirima na rijeci Savinji,Dreti i ribnjaku Gaj.Gospodar je Srečko Novak,dok je predsjednik udruge Milan Kojc.Sve vezano uz ribolov na rijeci Savinji možete doznati na mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Aktualna je i web stranica http://www.rd-mozirje.si/

Ukratko o ribolovu na rijeci Savinji,Dreti i ribnjaku Gaj.
Rijeka SAVINJA

Revir na Savinji počinje kod Kolenčevega slapa u Grušovljima i završava pod mostom u Letušu ukupne dužine 15,2 km.

Pravila ribolova:

U reviru Savinja dozvoljen je ribolov na potočnu pastrvu, šarenku-kalifu, lipljana, sulca-mladicu.

Turisti mogu loviti samo na način ulovi i pusti.

Potočnu pastrvu je dozvoljeno loviti od 01. 03. do 30.09.u tekućoj godini.Ribolov je dozvoljen sa svim vrstama umjetnih mušica (suha muha, nimfa, potezanka).Ribolov se izvodi sa mušičarskim štapom i jednom navezanom umjetnom muhom, vezanom na udici bez kontra kuke  ili sa stisnutom kukom.
Lipljana je dozvoljeno loviti od 01. 06. do 30.9. u tekućoj godini.Ribolov je dozvoljen sa svim vrstama umjetnih mušica (suha muha, nimfa, potezanka). Ribolov se izvodi sa mušičarskim štapom i jednom navezanom umjetnom mušicom,vezanom na udici brez kontra kuke ili sa stisnutom kukom. 
Kalifornijsku pastrvu(šarenku) je dozvoljeno loviti od 01. 03. do 31.11. Ribolov je dozvoljen sa svim vrstama umjetnih muha (suha muha, nimfa, potezanka). Ribolov se izvodi sa mušičarskim štapom i jednom navezanom umjetnom mušicom, vezano na udicu brez kontra kuke  ili sa stisnutom kukom. 
Mladicu(sulca) je dozvoljeno loviti od 01. 11. do 14.02., sa umjetnim mamcima (vobler, silikonska ribica, potezanka), koja  mora biti dulja od 10 cm. Ribolov se izvodi sa dnevnom ribolovnom dozvolom. Ribolov se izvodi isključivo u paru. 
Kod ribolova na mladicu(sulca)preporuča se  upotreba udice brez kontra kuke  ili sa stisnutom kukom.

Cijena dnevne dozvole je 35 eura.

Rijeka DRETA

Rjeka Dreta je alpskoga tipa. Prosječna dubina je od 0,5 i 1,0 m osim ispod slapova gdje ima veću dubinu. Dno rijeke je u glavnom iz vapnenastog kamenja ili lapora. Prosječni protok u petom mjesecu je 4 m3/s, a prosječna temperatura je 6 st. C.  Revir na Dreti počinje kod izvora i završava kod ušća u Savinju u  kraju Nazarje ukopne dužine 22 km
Ribe i pravila su ista kao na Savinji.

Ribnjak GAJ

Ribnjak Gaj se nalazi u neposrednoj blizini doma ribičke udruge Mozirje. U njemu je dozvoljen ribolov šarana i ostale bjele ribe ili štuke i smuđa.

Šarana i ostalu bijelu ribu može se loviti cijelu godinu osim o lovostaju. Ribolov za turiste je dozvoljen sa dnevnom dozvolom.

Ribolov štuke i smuđa je također dozvoljen cijelu godinu osim u lovostaju. Dozvoljen je ribolov umjetnim mamcima (vobler, silikonska ribica, blinker, potezanka). Ribolov za turiste je dozvoljen sa dnevnom dozvolom.Dozovljeno je uzimanje jednog komada ribe.

Kod lova štuke i smuđa preporuča se upotreba čeličnog predveza(sajla) i udice bez kontra kuke ili sa stisnutom kukom.

Cijena za turiste za bijelu ribu je 12 eura, za štuku i smuđa je 20 eura.

autor teksta
Siniša Kovačićek-predsjednik Fishing Cluba Zagorje

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA SAVINJE

VIŠE ČLANAKA

12. SUSRET FCZ NA ČABRANCI

12.po redu tradicionalno druženje članova Fishing Cluba Zagorje održano je prošlog vikenda (05.05.2018.) u Gorskom kotaru, u mjestu Plešce na rijeci Čabranci za koju se brine ŠRU Čabranka iz Čabra. Osim druženja taj dan je i organizirano klupsko natjecanje za članove kluba,a po pravilima tradicionalnog domaćeg natjecanja ...

Opširnije.....

24. SUSRET MUŠIČARA NA RIJECI KRKI KOD ŽUŽEMBERKA

Zima nas ove godine nije pomazila i krenula je nešto kasnije, samim tim i ribolov je krenuo kasnije. Entuzijasti i oni željni ribolova pogotovo zbog otvorenja pastrvske sezone su i konzumirali nešto. Mi malo stariji ne svojom voljom ipak smo se trebali strpjeti ljepših i toplijih dana da bi odradili svoj prvi ribolov. U tu ...

Opširnije.....

FOTOAPARAT U RIBOLOVU

Ribolovom se bavim praktički od malena. Moji prvi ribolovi kedera sa ljeskovim „kolcima“, pa kasnije prvi bambus štap, pa prva VIR-ova rola itd…..U ono vrijeme kao mladić bio sam privilegiran što sam vidio u prirodi, ali isto tako i zakinut da te stvari mogu ovjekovječiti. Naravno fotografijom. Kao klinac imati fotoaparat i ...

Opširnije.....

FISHING IN SLOVENIA 2017.

Četvrto po redu online izdanje fly & spin ribolova u susjednoj nam Sloveniji. Da bi ovo online izdanje bilo objavljeno, u ime Fishing Cluba Zagorje svima velika zahvala za razumijevanje, a posebno ribiškim družinama i njihovim predsjednicima na čijim smo vodama odrađivali reportaže! Hvala još jednom!

 

 
...

Opširnije.....

SAVINJA - REKAO BI SAVRŠENA.....

Savinja……uvijek prepoznatljivo pitoma, velikodušna, djeluje bezbrižno, izdašna, rekao bi savršena……i tako bi mogao nabrajati  u nedogled. Možda djeluje pjesnički, ali  tko nije mušičario na Savinji neka krene u susjednu nam Sloveniju putem prema Logarskoj dolini i neka zastane barem na jedan dan  u Mozirskom ...

Opširnije.....

ZAVRŠILA PIKEMASTERS LIGA 2017.

U Pike Masters  ligi 2017 pobjedu je relativno sigurno  sa 9 negativnih bodova i 16,45 kg ukupnom težinom štuka kroz tri kola  odnio Savage Gear team (Šnajdar /Dalien) koji su usprkos slabijem nastupu na Orešju zadržali prvo mjesto koje su držali od samog početka lige.
Na drugo mjesto se probio Savar team iz ...

Opširnije.....

5. KUP GORANSKE MAMARE

Na jezeru Mrzla vodica u blizini mjesta Lokve održan je peti po redu „Kup Goranske Mamare“, natjecanje u spin ribolovu iz čamaca. Sudjelovalo je 15 ekipa iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Po toplom i sunčanom danu riba je radila solidno, ambijent fantastičan, rekao bi prava jesenska idila. Ulove ostvaruje 11 ekipa, a sveukupno ...

Opširnije.....

RD BLED - SAVA BOHINJKA

Sava Bohinjka je rijeka koja se nalazi na sjeverozapadu susjedne nam Slovenije. Njen izvor je praktično na Triglavu. Sa Triglavskih jezera voda se ulijeva preko vodopada Savica (60 m visok) u potok Savicu koji pak ulazi u Bohinjsko jezero. Iz Bohinjskog jezera istječe rječica Jezernica koja se samo nakon sto metara spaja sa ...

Opširnije.....

6. IZLOŽBA FOTOGRAFIJA FISHING CLUBA ZAGORJE

U sklopu svibanjskih svečanosti grada Zaboka, a u periodu od 29.05. pa sve do 27.06.2017.g u galeriji gradske knjižnice „Ksaver Šandor Gjalski“ u Zaboku održana je 6. po redu izložba ribičkih fotografija, kao i ribljih skulptura tzv. „fish carvinga“ od strane ribičke udruge Fishing Club Zagorje. Izložba je zamišljena kao ...

Opširnije.....

URBAN STREET FISHING KRAPINA 2017

Na rijeci Krapinici, a kroz sami centar grada Krapine održan je 5. Urban street fishing pod nazivom USF KRAPINA 2017 – Memorijal Zdravko Demirović Zagi. Sve popularnije kod nas Hrvata ribolovno natjecanje i ove godine okupilo je 15 ribiča iz kontinentalne Hrvatske kako bi svojim vještinama pokazali i ukazali da postoji i ta ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

spinnka-logo-lg1

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

logo-web-b

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

croatiaosiguranjezaboklogo

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Cloudy

-1°C

Zabok

Cloudy
Humidity: 88%
Wind: NE at 19.31 km/h
Friday
Snow
-1°C / 1°C
Saturday
Snow
-2°C / 0°C
Sunday
Partly cloudy
-6°C / -1°C
Monday
Cloudy
-5°C / 0°C
Tuesday
Mostly cloudy
-4°C / 2°C
Wednesday
Mostly cloudy
-6°C / 0°C
Thursday
Cloudy
-3°C / 1°C

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE