foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2019.

4. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
5. MJESEC - izložba u GKKŠ Gjalski na temu ribolov
6. MJESEC - USF Krapina 2018
9. MJESEC - prijateljski susret sa RD MOZIRJE
9. MJESEC - Susret mušičara

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno362168

logo-web-b

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

ŠRSKZŽ spada spada u saveze koje obilježava bogatstvo tzv. malih voda.Valjda kao nigdje drugdje nema toliko potoka,rijeka,riječica,jezera i malih sportskih ribnjaka,kao što je to slučaj u ŠRSKZŽ.Ukupno 16 ribolovnih udruga i dvije pridružene,koje su sastavni dio ŠRS vode brigu svaka na svom terenu o ukpuno 41,45 hektara zatvorenih voda,te 146,98 hektara raznih potoka,rijeka i riječica.Iza ovih malih cifri krije se stotine voda.To su plitke stajaćice obrasle podvodnom vegetacijom i srednje eutrofne s dominacijom ciprinida.Najveća i najznačajnija rijeka u ŠRSKZŽ je rijeka Krapina sa cca 50 km svojega toka,druga po redu je Sutla.Savez na Sutli vodi brigu oko 23 km toka.Od ostalih tekućica valja spomenuti rijeku Horvatsku,Krapinicu,Erpenjčicu i potok Reka kao jedina pastrvaška voda.Od bajera svakako na prvom mjestu su jezera u Bedekovčini,bajeri u Konjščini,Lipovcu,Oroslavju,Mirkovcu,Zaboku,Buljbačev rukavac,ribnjaci u Dubravi Zabočkoj,te mnoge druge uređene mrtvice uz rijeku Krapinu i Horvatsku.Od ribljih vrsta o ovim vodama dominira šaran i amur,te razna bijela riba.U svakoj od mrtvica i jezerima ima štuke,smuđa i soma,na jezerima u Bedekovčini ima i pastrvskog grgeča koji je u režimu "Ulovi i pusti".Od kapitalnih ulova se može spomenuti som od 46 kg ulovljen na bajerima u Konjščini,kao i lanjski(2010.) kapitalac od 27 kg sa bajera u Dubravi Zabočkoj.Šarani i amuri preko deset kilograma se sporadično love,uglavnom su to ulovi konzumnih mjera do i preko 3 kg.

Savez svake godine poribljava sve vode uglavnom sa šaranom i amurom,a količina ovisi o broju članova u savezu.2010.g. za poribljavanje je utrošeno oko 260.000,00 kuna.2010.g. je u savez bilo učlanjeno 857 ribolovaca.Uz državnu dozvolu i članarinu ŠRS (450 kn),članarine po društvima se kreću od 100-300 kuna.
Osim domaćih ribolovaca ovdašnje vode rado posjećuju i ribiči iz susjednih županija.Zimi su česti gosti na rijeci Krapini i Krapinici zagrebački ribolovci "štupseraši".To je period kad riba iz Save ulazi u vode manjih gabarita u pripremu za mrijest,tako da se često  u zimskom periodu mogu vidjeti parkirani auti duž toka Krapine.Bijela riba se uglavnom lovi bolognese i match tehnikom,naravno i nezaobilaznim direktašima.
Zagorci najviše love nekom od dubinskih tehnika bez plovka na prirodne mamce,druga omiljena tehnika je plovakom i direktašima.Špin tehnika je još u razvoju,rijetko se vide ribiči koji bacaju varalice po riječicama,vjerovatno zbog nedostatka grabežljive ribe u Zagorskim riječicama.U novije vrijeme se može vidjeti i entuzijaste koji love tehnikom mušičarenja.Za to je zasigurno zaslužna riba klen kojega ima u izobilju skoro na svim tekućicama u Zagorskoj županiji.
U ŠRSKZŽ su posebno ponosni što su u proteklih pola godine uspjeli ustrojiti efikasnu ribočuvarsku službu.Bilo je teško naći ljude koji su se spremni žrtvovati,ponekad i zamjeriti na vodi,a pritom raditi jedan veoma složen i zahtjevan posao,ističu čelni ljudi saveza.Sad na području ŠRSKZŽ djeluje i radi 18 ribočuvara.
Što se sportskog dijela tiče u ŠRSKZŽ,mogu se pohvaliti Županijskom ligom u lovu ribe udicom na plovak,koju svake godine organiziraju kroz šest kola i to u svim uzrastima i kategorijama.Nekako najuspješniji su u tome natjecatelji SRD"Jezera" Bedekovčina,koji osim u Županijskoj ligi se natječu i na državnom nivou.Vole se ovdje natjecati,pa skoro svaka udruga ima klupsko natjecanje,kup ili memorijalni kup.
Redovito se održavaju kvalifikacije za završnicu kupa i slet kadeta,a nekoliko vrsnih natjecatelja mlađeg uzrasta se natječe i brani boje Hrvatske reprezentacije na europskim i svjetskim natjecanjima.Ovdje treba svakako spomenuti i natjecatelje SRD"Jezera" Bedekovčina" u bass ligi koji se već treću godinu zaredom natječu u ovom novom državnom natjecanju.


Planovi za budućnost su svakako preokupirani na koordinaciju rada svih udruga i još bolji rad ribočuvarske službe.Savez je prije svega"servis" udrugama,pa će sve ideje i prijedlozi koji dođu iz baze uvijek biti sastavni dio rada,kako bi mogle što bolje funkcionirati u svojim sredinama.

UDRUGE SPORSTKOG RIBOLOVNOG SAVEZA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

 • ŠRD"ŠARAN" Budinščina
 • ŠRD"ŠTUKA" Konjščina
 • ŠRD"PASTRVA" Zlatar
 • ŠRD"ŠARAN" Marija Bistrica
 • ŠRD"PASTRVA" Donja Stubica
 • ŠRD"KLEN" Oroslavje
 • ŠRD"ZABOK" Zabok
 • ŠRD"ŽABEC" Lug Zabočki
 • ŠRD"LINJAK" Dubrava Zabočka
 • ŠRD"KRAP" Sveti Križ Začretje
 • ŠRD"KRAPINA" Krapina
 • ŠRD"KLEN" Hum na Sutli
 • ŠRU"KLANJEČKO JEZERO" Veliko Trgovišće
 • ŠRD"GORICA" Pregrada
   

PRIDRUŽENE ČLANICE SU:

 • ŠRD"SUTLA" Klanjec
 • ŠRD"STUBAKI" Stubičke Toplice


ŠRS KRAPINSKO_ZAGORSKE ŽUPANIJE
Stjepana Radića 78
49221 Bedekovčina

PREDSJEDNIK - Anđelko Pregiban (098 755 585)
DOPREDSJEDNIK - Paučnik Zlatko,Boris Lacković,Franjo Vodolšak
TAJNIK - Ljerka Kahlina

Izvor - Ribiči&Ribe-tekst,Fishing Club Zagorje-tekst i fotografije

 

VIŠE ČLANAKA

25. SUSRET MUŠIČARA NA RIJECI KRKI KOD ŽUŽEMBERKA

Prva subota u mjesecu travnju je rezervirana za druženje na rijeci Krki kod Žužemberka. Naime ove godine je održano 25. po redu natjecanje u ribolovu na salmonide u organizaciji RD Novo Mesto. Rekli bi četvrt stoljeća je prošlo od kad je Peter Bajc, slovenski ribič organizirao ovakvo druženje. Meni je to bio peti dolazak na ovo ...

Opširnije.....

U POTRAZI ZA SOŠKOM PASTRVOM

Prvi put sam dobio priliku loviti na rijeci koja u svojem bogatom ribljem fondu sadrži i sošku pastrvu. Radi se o rijeci Vipavi, lijevoj pritoci rijeke Soče koja se nalazi u sjeverno-primorskom dijelu susjedne nam Slovenije. Rijeka Vipava izvire iz više izvora u Sloveniji kod mjesta Vipava i prati je 44 km toka do ulaska u ...

Opširnije.....

OTVORENJE PASTRVSKE SEZONE

Zima je dugačka i valja se strpiti dosta vremena prije otvaranja pastrvske sezone. Preko 100 i nešto dana pribor je bio konzerviran i brojali su se dani kao svojevremno u vojsci. Neki mušičarski fanatici i dalje buše rupe na kalendaru, no oni sa više iskustva guštaju si nekako to opuštenije. Kako god da bilo došao je i taj ...

Opširnije.....

OSVRT NA 2018.

Poštovani!

Kao što ste mogli primjetiti da nismo ažurirali stranice portala preko pola godine,  točnije od petoga mjeseca 2018., a sve povodom nazovimo to „tihog bojkota“ prema gradskoj zajednici koja nikako ne može shvatiti što mi zapravo radimo i kakva je naša uloga u društvu.
Kao pridružena članica ŠZGZ unatrag deset ...

Opširnije.....

12. SUSRET FCZ NA ČABRANCI

12.po redu tradicionalno druženje članova Fishing Cluba Zagorje održano je prošlog vikenda (05.05.2018.) u Gorskom kotaru, u mjestu Plešce na rijeci Čabranci za koju se brine ŠRU Čabranka iz Čabra. Osim druženja taj dan je i organizirano klupsko natjecanje za članove kluba,a po pravilima tradicionalnog domaćeg natjecanja ...

Opširnije.....

24. SUSRET MUŠIČARA NA RIJECI KRKI KOD ŽUŽEMBERKA

Zima nas ove godine nije pomazila i krenula je nešto kasnije, samim tim i ribolov je krenuo kasnije. Entuzijasti i oni željni ribolova pogotovo zbog otvorenja pastrvske sezone su i konzumirali nešto. Mi malo stariji ne svojom voljom ipak smo se trebali strpjeti ljepših i toplijih dana da bi odradili svoj prvi ribolov. U tu ...

Opširnije.....

FOTOAPARAT U RIBOLOVU

Ribolovom se bavim praktički od malena. Moji prvi ribolovi kedera sa ljeskovim „kolcima“, pa kasnije prvi bambus štap, pa prva VIR-ova rola itd…..U ono vrijeme kao mladić bio sam privilegiran što sam vidio u prirodi, ali isto tako i zakinut da te stvari mogu ovjekovječiti. Naravno fotografijom. Kao klinac imati fotoaparat i ...

Opširnije.....

FISHING IN SLOVENIA 2017.

Četvrto po redu online izdanje fly & spin ribolova u susjednoj nam Sloveniji. Da bi ovo online izdanje bilo objavljeno, u ime Fishing Cluba Zagorje svima velika zahvala za razumijevanje, a posebno ribiškim družinama i njihovim predsjednicima na čijim smo vodama odrađivali reportaže! Hvala još jednom!

 

 
...

Opširnije.....

SAVINJA - REKAO BI SAVRŠENA.....

Savinja……uvijek prepoznatljivo pitoma, velikodušna, djeluje bezbrižno, izdašna, rekao bi savršena……i tako bi mogao nabrajati  u nedogled. Možda djeluje pjesnički, ali  tko nije mušičario na Savinji neka krene u susjednu nam Sloveniju putem prema Logarskoj dolini i neka zastane barem na jedan dan  u Mozirskom ...

Opširnije.....

ZAVRŠILA PIKEMASTERS LIGA 2017.

U Pike Masters  ligi 2017 pobjedu je relativno sigurno  sa 9 negativnih bodova i 16,45 kg ukupnom težinom štuka kroz tri kola  odnio Savage Gear team (Šnajdar /Dalien) koji su usprkos slabijem nastupu na Orešju zadržali prvo mjesto koje su držali od samog početka lige.
Na drugo mjesto se probio Savar team iz ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

spinnka-logo-lg1

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA

MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
https://www.riverkupalodge.com/en/
mob. +385(0) 98 736 692

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Copyright © 2019 Copyright FISHING CLUB ZAGORJE Rights Reserved.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE