foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2023.

01.-12.MJESEC - FCZ Challenge 2023
05. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
09. MJESEC - USF Krapina 2023.
11.MJESEC - Prijateljski susret sa RD MOZIRJE na rijeci Kupi

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno490773

logo-web-b

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

18kolumna

ŠRSKZŽ spada spada u saveze koje obilježava bogatstvo tzv. malih voda.Valjda kao nigdje drugdje nema toliko potoka,rijeka,riječica,jezera i malih sportskih ribnjaka,kao što je to slučaj u ŠRSKZŽ.Ukupno 16 ribolovnih udruga i dvije pridružene,koje su sastavni dio ŠRS vode brigu svaka na svom terenu o ukpuno 41,45 hektara zatvorenih voda,te 146,98 hektara raznih potoka,rijeka i riječica.Iza ovih malih cifri krije se stotine voda.To su plitke stajaćice obrasle podvodnom vegetacijom i srednje eutrofne s dominacijom ciprinida.Najveća i najznačajnija rijeka u ŠRSKZŽ je rijeka Krapina sa cca 50 km svojega toka,druga po redu je Sutla.Savez na Sutli vodi brigu oko 23 km toka.Od ostalih tekućica valja spomenuti rijeku Horvatsku,Krapinicu,Erpenjčicu i potok Reka kao jedina pastrvaška voda.Od bajera svakako na prvom mjestu su jezera u Bedekovčini,bajeri u Konjščini,Lipovcu,Oroslavju,Mirkovcu,Zaboku,Buljbačev rukavac,ribnjaci u Dubravi Zabočkoj,te mnoge druge uređene mrtvice uz rijeku Krapinu i Horvatsku.Od ribljih vrsta o ovim vodama dominira šaran i amur,te razna bijela riba.U svakoj od mrtvica i jezerima ima štuke,smuđa i soma,na jezerima u Bedekovčini ima i pastrvskog grgeča koji je u režimu "Ulovi i pusti".Od kapitalnih ulova se može spomenuti som od 46 kg ulovljen na bajerima u Konjščini,kao i lanjski(2010.) kapitalac od 27 kg sa bajera u Dubravi Zabočkoj.Šarani i amuri preko deset kilograma se sporadično love,uglavnom su to ulovi konzumnih mjera do i preko 3 kg.

Savez svake godine poribljava sve vode uglavnom sa šaranom i amurom,a količina ovisi o broju članova u savezu.2010.g. za poribljavanje je utrošeno oko 260.000,00 kuna.2010.g. je u savez bilo učlanjeno 857 ribolovaca.Uz državnu dozvolu i članarinu ŠRS (450 kn),članarine po društvima se kreću od 100-300 kuna.
Osim domaćih ribolovaca ovdašnje vode rado posjećuju i ribiči iz susjednih županija.Zimi su česti gosti na rijeci Krapini i Krapinici zagrebački ribolovci "štupseraši".To je period kad riba iz Save ulazi u vode manjih gabarita u pripremu za mrijest,tako da se često  u zimskom periodu mogu vidjeti parkirani auti duž toka Krapine.Bijela riba se uglavnom lovi bolognese i match tehnikom,naravno i nezaobilaznim direktašima.
Zagorci najviše love nekom od dubinskih tehnika bez plovka na prirodne mamce,druga omiljena tehnika je plovakom i direktašima.Špin tehnika je još u razvoju,rijetko se vide ribiči koji bacaju varalice po riječicama,vjerovatno zbog nedostatka grabežljive ribe u Zagorskim riječicama.U novije vrijeme se može vidjeti i entuzijaste koji love tehnikom mušičarenja.Za to je zasigurno zaslužna riba klen kojega ima u izobilju skoro na svim tekućicama u Zagorskoj županiji.
U ŠRSKZŽ su posebno ponosni što su u proteklih pola godine uspjeli ustrojiti efikasnu ribočuvarsku službu.Bilo je teško naći ljude koji su se spremni žrtvovati,ponekad i zamjeriti na vodi,a pritom raditi jedan veoma složen i zahtjevan posao,ističu čelni ljudi saveza.Sad na području ŠRSKZŽ djeluje i radi 18 ribočuvara.
Što se sportskog dijela tiče u ŠRSKZŽ,mogu se pohvaliti Županijskom ligom u lovu ribe udicom na plovak,koju svake godine organiziraju kroz šest kola i to u svim uzrastima i kategorijama.Nekako najuspješniji su u tome natjecatelji SRD"Jezera" Bedekovčina,koji osim u Županijskoj ligi se natječu i na državnom nivou.Vole se ovdje natjecati,pa skoro svaka udruga ima klupsko natjecanje,kup ili memorijalni kup.
Redovito se održavaju kvalifikacije za završnicu kupa i slet kadeta,a nekoliko vrsnih natjecatelja mlađeg uzrasta se natječe i brani boje Hrvatske reprezentacije na europskim i svjetskim natjecanjima.Ovdje treba svakako spomenuti i natjecatelje SRD"Jezera" Bedekovčina" u bass ligi koji se već treću godinu zaredom natječu u ovom novom državnom natjecanju.


Planovi za budućnost su svakako preokupirani na koordinaciju rada svih udruga i još bolji rad ribočuvarske službe.Savez je prije svega"servis" udrugama,pa će sve ideje i prijedlozi koji dođu iz baze uvijek biti sastavni dio rada,kako bi mogle što bolje funkcionirati u svojim sredinama.

UDRUGE SPORSTKOG RIBOLOVNOG SAVEZA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

 • ŠRD"ŠARAN" Budinščina
 • ŠRD"ŠTUKA" Konjščina
 • ŠRD"PASTRVA" Zlatar
 • ŠRD"ŠARAN" Marija Bistrica
 • ŠRD"PASTRVA" Donja Stubica
 • ŠRD"KLEN" Oroslavje
 • ŠRD"ZABOK" Zabok
 • ŠRD"ŽABEC" Lug Zabočki
 • ŠRD"LINJAK" Dubrava Zabočka
 • ŠRD"KRAP" Sveti Križ Začretje
 • ŠRD"KRAPINA" Krapina
 • ŠRD"KLEN" Hum na Sutli
 • ŠRU"KLANJEČKO JEZERO" Veliko Trgovišće
 • ŠRD"GORICA" Pregrada
   

PRIDRUŽENE ČLANICE SU:

 • ŠRD"SUTLA" Klanjec
 • ŠRD"STUBAKI" Stubičke Toplice


ŠRS KRAPINSKO_ZAGORSKE ŽUPANIJE
Stjepana Radića 78
49221 Bedekovčina

PREDSJEDNIK - Anđelko Pregiban (098 755 585)
DOPREDSJEDNIK - Paučnik Zlatko,Boris Lacković,Franjo Vodolšak
TAJNIK - Ljerka Kahlina

Izvor - Ribiči&Ribe-tekst,Fishing Club Zagorje-tekst i fotografije

 

VIŠE ČLANAKA

HIDEGVOLGYI HORGASZTO - MADŽARSKA

Više od godinu dana se dogovaramo za jedan ribički izlet u susjednu nam Madžarsku. Eto i to se konačno dogodilo. Ove godine smo bili odlučni u nakani, samo je trebalo složiti tajming da smo u tjednu slobodni. Ponedjeljak! Tko još u ponedjeljak ide u ribolov? A ne pita se kad je sila. Marko Martinjak, Ivan Kozina i moja ...

Opširnije.....

USF KRAPINA 2023

U organizaciji Fishing Cluba Zagorje iz Zaboka i domaćina natjecanja SRD Krapina iz Krapine, održan je na rijeci Krapinici popularni USF 2023( Urban street fishing ), memorijal „Zdravko Demirović Zagi“. Te subote 14.10.2023. po izuzetno lijepom i ugodnom vremenu nastupilo je 14 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske, koji su u ...

Opširnije.....

GACKA-KRAŠKA LJEPOTICA

Svake godine posjetimo Gacku dolinu u potrazi za kakvom lijepom potočnom pastrvom. Skoro sličnog datuma smo i prošle godine mušičarili na rijeci Gackoj. Ekipa se nije promijenila. Davor Sečenj, Željko Kuk i moja malenkost i ove godine odlučili smo okušati sreću na ovoj nam prekrasnoj kraškoj ljepotici.
Od naplatne postaje ...

Opširnije.....

MRZLA VODICA-ODMOR ZA DUŠU

Već par godina dogovaramo jednodnevni izlet na jezero Mrzla Vodica u Gorskom kotaru. Ove godine smo konačno to i ostvarili. U dogovoru sa SRD Lokvarka, bili smo gosti na njihovom terenu, točnije na Mrzlovodičkom jezeru u mjestu Mrzla vodica.
Jezero je umjetno izgrađeno 1999.godine izgradnjom brane između Lokvarskog jezera sa ...

Opširnije.....

FISHING CLUB ZAGORJE NA ČABRANKI

Tradicionalno klupsko natjecanje Fishing Cluba Zagorje na rijeci Čabranki koje se svake godine održava u mjestu Plešce i ovaj put zaslužuje sve pohvale. Nastupilo je 13 članova kluba i jedan gost natjecanja. U ovim čudnim vremenskim prilikama, kao da smo imali sreću i pogodili dan kad smo ipak mogli odloviti natjecanje. Vrijeme ...

Opširnije.....

LOKVARSKO JEZERO - ATRAKTIVNO LJETO

Ove godine na Lokvarskom jezeru je predviđen remont brane za potrebe HES Vinodol. Zbog toga je potrebno isušiti jezero kako bi se mogli ukloniti nedostaci na postojećoj brani. To se radi otprilike svakih dvadeset godina. Posljednje isušivanje je bilo 2001. godine. Dok je jezero u normali je jedno od najljepših umjetnih jezera u ...

Opširnije.....

RIJEKA SUTLA - PASTRVSKA VODA ILI SVE PO STAROM ?

U organizaciji HŠRS kao krovne organizacije, a pod paskom SRSKZŽ i domaćina SRD SUTLA Klanjec, ove godine je u Republici Hrvatskoj održano svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu pastrva živim mamcima na brzim vodama. Natjecanje se odvijalo na rijeci Sutli u Hrvatskom zagorju, na potezu od Ville Zelenjak pa nizvodno kojih tisuću ...

Opširnije.....

OTVORENJE PASTRVSKE SEZONE

Otvorena je sezona na pastrve. Sa prvim danom trećeg mjeseca ljubitelji mušičarenja i spin ribolova dolaze na svoje. U Hrvatskoj je to na vodama sjeverno od Save. U susjednoj nam Sloveniji znamo da je to rijeka Savinja, pa smo se i uputili kod naših prijatelja u Mozirje. Ovaj puta u najvećem broju, sa dva auta uputili smo se za ...

Opširnije.....

FCZ CHALLENGE 2023

Poštovani članovi kluba!

Započinje novi Challenge FCZ. Morati ćete se potruditi za nagrade i uloviti više vrsta riba po kategorijama. Nagrade su osigurane za prva tri natjecatelja u vidu poklon bonova ili novčane nagrade, prestižna medalja ( web značku ) za prva tri mjesta, koja će biti dodana u app FCZ tabelu kao trajno ...

Opširnije.....

Urban street fishing Krapina 2022

USF KRAPINA 2022. – memorijal “Zdravko Demirović Zagi“ održan je 08.10.2022. na rijeci Krapinici u centru grada Krapine.
Pravi jesenski ugođaj sa prekrasnim sunčanim danom upotpunio je ovaj događaj još čarobnijim. Prije samog natjecanja zajednički doručak uz ribičke anegdote u centralnom boxu. Nastupilo je 12 natjecatelja iz ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

kuzma-fishing-tackle-bt

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA

MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
https://www.riverkupalodge.com/en/
mob. +385(0) 98 736 692

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

ribolovni pribor pero banner1

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Copyright © 2023 Copyright FISHING CLUB ZAGORJE Rights Reserved.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE