foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2023.

01.-12.MJESEC - FCZ Challenge 2023
05. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
09. MJESEC - USF Krapina 2023.
11.MJESEC - Prijateljski susret sa RD MOZIRJE na rijeci Kupi

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno485925

logo-web-b

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

18kolumna

Nakon ljetne suše i skorog pomora ribe, jezero Orešje se uz pomoć kiše koja je nemilice padala nekoliko dana ponovno napunilo pa se malo otišlo pogledati kakva je situacija. Vrijeme koje je trebalo biti oblačno sa sunčanim razdobljima pretvara se u vjetroviti dan bez sunca. Kasnije se toliko raspuhalo da se nije moglo normalno ni zabaciti, pa sam ranije popodne spakirao opremu i pravac doma.

Jezero, odnosno potez od kućice (točnije od početka "stare" dubine) pa do suprotnog ruba potpuno je promijenio vizuru. Za sve koji još nisu bili, obala je sad u navoženom kamenu koji moram priznati ne olakšava uspone po obali jer je još jako rastresit. Isto tako, kod puštanja ribe nije zdravo stati baš na sam rub jer se propada do koljena (provjereno). Preporuka je ići u čizmama jer je na par poteza potopljen kamen, pa se mora uspinjati po labavom kamenju.

Što se ribolova tiče, počeo sam odmah od zore  kojih 6:30/40 od kućice nadalje. Odmah kod spuštanja do prvog plićaka prestrašim dvije štuke koje su bile na samoj obali i to poprilično pristojne veličine.

Krećem sa silikoncem na wormici (na površini gotovo da i nema lopoča, potonu je 10-20cm) i 5-6 zabac gubim manju ribu. Hodam malo niže do nove pozicije i dobijem štuku tik do obale i padne mi taman prije podmetača. Krasan početak ribolova.

Lagana šetnja do početka dubine (gdje gubim dobrih 20min pokušavajući prevariti šarane uz obalu jer sa 10-15m vidim sjene, tek kad sam ih prestrašio vidim da nije štuka) i tu me iznenađuju nove proširene, produbljene pozicije. Dubina je daleko veća nego prije i nema ni L od lopoča. Sva sreća da mi je kutija puna wormica, žaba i ostalih klasičnih varalica za Orešje, a druga kutija u autu.

Na tim novim dubinama tokom cijeloga dana nisam imao ni trkac, a bacao sam tokom dana sve, od manjih/većih silikona do spinnerbaita, jerka, žlice i meppsa. Dal se još štuka nije privikla na njih ili nema nikakvog zaklona pošto je friško sve, ja nemam pojma, ali tu nije bilo apsolutno nikakve akcije (ili nije bilo sreće).

Na potezu nakon prve dubine slijedi ipak potez sa lopočom i tu dobivam prvi štuku, 50ak cm, tanka, ali je upis. Dolazim do ruba jezera gdje je također nova potpuno čista dubina i opet nula bodova. Na rub te dubina stiže dvojac, prvi zabac pada mu štuka, a njegov kolega u možda deset zabačaja dobije 3 štuke. Priča kako mu je to možda peti ribolov u životu pa ga prati početnička sreća. Nisam siguran dali sam nakon toga više ili manje motiviran. Kasnije pričam sa njima, još su tokom dana dobili 3 ribe.

Nastavio sam krug oko cijelog jezera ponovno do kućice i niti griza, niti sam vidio ikakvu štuku (šarana uz obalu podosta), ali fina šetnja u svakom slučaju. Nailazim na Danijela koji kaže da je imao jednu malu tanku zasad i ide bacati jerk po dubini.

Ostatak dana držim se strane jezera sa dubinom, dobivam još štuka na spinnerbait, mepps i žlicu uz pokoji udarac i padanje (i dva silikonca ostaju bez repa). Najveća kojih 75cm i čak je imala nešto mesa na sebi. Najviše udaraca i ribe dobivam na području gdje je lopoč 20ak cm ispod površine i pokoju gdje je još na površini.

Ukratko, još ima riba u Orešju, vidjet ćemo kako će se riba priviknut na te dubine (ili jednostavno jučer nije radila po njima), a i kako će se kamen užariti preko ljeta.

 

Tekst i fotografija : Neven Pisačić

VIŠE ČLANAKA

GACKA-KRAŠKA LJEPOTICA

Svake godine posjetimo Gacku dolinu u potrazi za kakvom lijepom potočnom pastrvom. Skoro sličnog datuma smo i prošle godine mušičarili na rijeci Gackoj. Ekipa se nije promijenila. Davor Sečenj, Željko Kuk i moja malenkost i ove godine odlučili smo okušati sreću na ovoj nam prekrasnoj kraškoj ljepotici.
Od naplatne postaje ...

Opširnije.....

MRZLA VODICA-ODMOR ZA DUŠU

Već par godina dogovaramo jednodnevni izlet na jezero Mrzla Vodica u Gorskom kotaru. Ove godine smo konačno to i ostvarili. U dogovoru sa SRD Lokvarka, bili smo gosti na njihovom terenu, točnije na Mrzlovodičkom jezeru u mjestu Mrzla vodica.
Jezero je umjetno izgrađeno 1999.godine izgradnjom brane između Lokvarskog jezera sa ...

Opširnije.....

FISHING CLUB ZAGORJE NA ČABRANKI

Tradicionalno klupsko natjecanje Fishing Cluba Zagorje na rijeci Čabranki koje se svake godine održava u mjestu Plešce i ovaj put zaslužuje sve pohvale. Nastupilo je 13 članova kluba i jedan gost natjecanja. U ovim čudnim vremenskim prilikama, kao da smo imali sreću i pogodili dan kad smo ipak mogli odloviti natjecanje. Vrijeme ...

Opširnije.....

LOKVARSKO JEZERO - ATRAKTIVNO LJETO

Ove godine na Lokvarskom jezeru je predviđen remont brane za potrebe HES Vinodol. Zbog toga je potrebno isušiti jezero kako bi se mogli ukloniti nedostaci na postojećoj brani. To se radi otprilike svakih dvadeset godina. Posljednje isušivanje je bilo 2001. godine. Dok je jezero u normali je jedno od najljepših umjetnih jezera u ...

Opširnije.....

RIJEKA SUTLA - PASTRVSKA VODA ILI SVE PO STAROM ?

U organizaciji HŠRS kao krovne organizacije, a pod paskom SRSKZŽ i domaćina SRD SUTLA Klanjec, ove godine je u Republici Hrvatskoj održano svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu pastrva živim mamcima na brzim vodama. Natjecanje se odvijalo na rijeci Sutli u Hrvatskom zagorju, na potezu od Ville Zelenjak pa nizvodno kojih tisuću ...

Opširnije.....

OTVORENJE PASTRVSKE SEZONE

Otvorena je sezona na pastrve. Sa prvim danom trećeg mjeseca ljubitelji mušičarenja i spin ribolova dolaze na svoje. U Hrvatskoj je to na vodama sjeverno od Save. U susjednoj nam Sloveniji znamo da je to rijeka Savinja, pa smo se i uputili kod naših prijatelja u Mozirje. Ovaj puta u najvećem broju, sa dva auta uputili smo se za ...

Opširnije.....

FCZ CHALLENGE 2023

Poštovani članovi kluba!

Započinje novi Challenge FCZ. Morati ćete se potruditi za nagrade i uloviti više vrsta riba po kategorijama. Nagrade su osigurane za prva tri natjecatelja u vidu poklon bonova ili novčane nagrade, prestižna medalja ( web značku ) za prva tri mjesta, koja će biti dodana u app FCZ tabelu kao trajno ...

Opširnije.....

Urban street fishing Krapina 2022

USF KRAPINA 2022. – memorijal “Zdravko Demirović Zagi“ održan je 08.10.2022. na rijeci Krapinici u centru grada Krapine.
Pravi jesenski ugođaj sa prekrasnim sunčanim danom upotpunio je ovaj događaj još čarobnijim. Prije samog natjecanja zajednički doručak uz ribičke anegdote u centralnom boxu. Nastupilo je 12 natjecatelja iz ...

Opširnije.....

JEZERO OREŠJE PONOVNO DIŠE

Nakon ljetne suše i skorog pomora ribe, jezero Orešje se uz pomoć kiše koja je nemilice padala nekoliko dana ponovno napunilo pa se malo otišlo pogledati kakva je situacija. Vrijeme koje je trebalo biti oblačno sa sunčanim razdobljima pretvara se u vjetroviti dan bez sunca. Kasnije se toliko raspuhalo da se nije moglo normalno ...

Opširnije.....

VIKEND U KUPSKOJ DOLINI

Dugi niz godina sam razmišljao kako bi bilo dobro odloviti jedan cijeli vikend u Kupskoj dolini. Kupa sa pritocima Kupicom i potokom Curkom mi je bila neispunjena želja da se pošteno izguštam na vodi, onako bez nekakvog pritiska pred sam smiraj dana jer mi je uvijek bilo na pameti da se treba opet vraćati za Zagorje i ta ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

kuzma-fishing-tackle-bt

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA

MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
https://www.riverkupalodge.com/en/
mob. +385(0) 98 736 692

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

ribolovni pribor pero banner1

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Copyright © 2023 Copyright FISHING CLUB ZAGORJE Rights Reserved.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE