foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2023.

01.-12.MJESEC - FCZ Challenge 2023
05. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
09. MJESEC - USF Krapina 2023.
11.MJESEC - Prijateljski susret sa RD MOZIRJE na rijeci Kupi

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno491015

logo-web-b

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

18kolumna

Poštovani ribiči!
Kao što već znate od 01.01.2021.g puštena je nova mobilna aplikacija za korištenje ribolovnih godišnjih dozvola, dnevnih, trodnevnih i sedmodnevnih ribolovnih karata na prostoru Republike Hrvatske. Aplikaciju naziva mRibic (trenutno verzija 1.07) možete preuzeti za android smartphone na TrgPlay storeu i za iphone na iStore.
Aplikacija je puštena uz mogućnost dodatnog unapređenja iste i nadamo se novijim i poboljšanim verzijama u bliskoj budućnosti. No i ovo je veliki iskorak MP u smislu unapređenja ribolova na našim prostorima.

Da bi se uopće koristili aplikacijom mRibic morate imati pametni mobitel ( smartphone za korisnike android sustava) ili iphone mobitel koji je već sam po sebi smartphone, te kreiranu e-mail adresu. Većina ribiča koji su preuzeli nove e-iskaznice o položenom ribičkom ispitu su predali i svoj e-mail. Prilikom kupovine godišnje ribolovne dozvole na taj isti mail su dobili potvrdu da su kupili godišnju ribolovnu dozvolu na kojoj su upisani podaci ovlaštenika, broj ribolovne iskaznice i ostalo. Oni ribiči koji nisu kupili godišnju ribolovnu dozvolu, nego misle loviti kroz tekuću godinu samo na dnevne ribolovne dozvole, bilo bi poželjno da također imaju instaliranu aplikaciju i kreiran e-mail, jer će na taj način pomoći ovlašteniku u statističkim podacima što se tiče ulova, odnosno zadržavanja količine i težine ribe.
Na svojem android mobitelu (smartphone) pronađite ikonu TrgPlay, kliknite na nju i u tražilici upišite riječ mRibic. Pojavit će Vam se ikona, kliknite na nju i pokrenite instalaciju. Kad se instalira aplikacija, ona Vam je negdje na Vašem zaslonu mobitela. Potražite ju i pokrenite. Trenutno je inačica verzije 1.07

 

Slika 1. Zaslon mobitela

 

Kad pokrenete aplikaciju, pogledajte detaljne upute na ovom linku

https://slatkovodno.ribarstvo.hr/Content/Upute/UputeRibic.htm

Ako Vam se slučajno dogodi da ste nešto pogriješili i da Vam aplikacija pokazuje grešku, nemojte bezbroj puta pokušavati nanovo unositi podatke, nego jednostavno izbrišite aplikaciju i ponovno ju instalirajte. To će biti najbrže i najbolje. Zato kod prvog unosa dobro pazite kod unašanja podataka, jer će oni biti zabilježeni kad ponovno instalirate aplikaciju. Sam rad u aplikaciji je jednostavan i ne bi smio predstavljati neke velike poteškoće. Ako i zapne ima i

E-mail za pomoć/informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefoni za pomoć/informacije:

MP- Ribarstvo- Odjel za slatkovodni ribolov radnim danom od 8:00 - 16:00

01/6408 149, 01/6443 193, 01/6443 194

Za one koji slabo barataju sa smartphone mobitelima i one starije dobi, postoji mogućnost unosa podataka kroz Vaše stolno računalo, laptop, tablet prije samog odlaska na vodu. Zamolite Vaše sinove ili unuke koji zasigurno bolje barataju tehničkim stvarima da Vam skinu i instaliraju mRibic aplikaciju, te kreiraju Vaš mail kako Vi i Vaš ovlaštenik ne bi bili zakinuti za statističke podatke vrste i količine ulova.

 

NEDOSTACI KOJE SAM PRIMJETIO :

1. Potrebno je dodati barem jedan strani jezik (engleski), radi turista ribiča iz stranih zemalja koji dolaze na naše prekrasne salmonidne i ciprinidne vode.

2, Potrebno je dodati podmeni na ovlaštenicima zajednica kod upisa novog očevidnika, jer nemože ribočuvar znati na kojoj smo vodi da bi došao u kontrolu ribolova, odnosno kontrolu ulova (ako već postoje propisane kazne za prekršaje tipa ne unosa tih podataka) Npr.članovi ovlaštenika UŠRIDRRH kada dolaze na ribolov kod ovlaštenika SRSKZŽ upisuju vrstu ulova i količinu, ali ribočuvar nezna gdje je ostvaren ulov, može biti na Krapina, Horvatska, Krapinica, potok Reka. Možda to nisu „ozbiljne“ vode, ali recimo u SŠRD MEĐIMURSKE ŽUPANIJE postoji drenažni jarak gdje plivaju pastrve i gdje bi se itekako trebala voditi evidencija od strane ovlaštenika, kao i kontrola ribočuvara u takvim situacijama.

3, Ako je moguće dodati mogućnost kupnje dnevne, trodnevne,sedmodnevne ribolovne dozvole sa odgodom datuma, recimo da si ribič može kupiti e - dozvolu za bilo koji datum unapred. Cijene ribolovnih dozvola korigirati prema ovlaštenicima, a ne prema MP (npr. kako objasniti strancu cijenu dnevne ribolovne dozvole od 20 kuna, a platit će je recimo kod ovlaštenika 70 kn!?.......razlika od 50 kn nije nigdje spomenuta).

4, Ono što bi volio da aplikacija ima je mogućnost da ima link na stranice ovlaštenika sa detaljnim podacima o određenoj vodi i tko sa njom gospodari, režimom ribolova, te informacije gdje se mogu kupiti dnevne,trodnevne i sedmodnevne ribolovne dozvole.

5. Zašto ne i u dogovoru sa pojedinim ribolovnim trgovinama napravit kontakt podatke, isto tako za smještaj i za ostali popratni sadržaj neke turističke atraktivne ribičke destinacije poput rijeke Gacke, Kupske doline i dr.

6. Postoje svjesni i nesvjesni ribolovci, pa tako kod unosa količine i težine ribe može doći do nerelevantnih podataka, što će u konačnici ovlašteniku predstavljati problem u godišnjem planu poribljavanja i gospodarenja svojim vodama, a onda dalje će ti nerelevantni podaci utjecati na cijenu kod kupnje bilo kakve  dozvole.

VIŠE ČLANAKA

HIDEGVOLGYI HORGASZTO - MADŽARSKA

Više od godinu dana se dogovaramo za jedan ribički izlet u susjednu nam Madžarsku. Eto i to se konačno dogodilo. Ove godine smo bili odlučni u nakani, samo je trebalo složiti tajming da smo u tjednu slobodni. Ponedjeljak! Tko još u ponedjeljak ide u ribolov? A ne pita se kad je sila. Marko Martinjak, Ivan Kozina i moja ...

Opširnije.....

USF KRAPINA 2023

U organizaciji Fishing Cluba Zagorje iz Zaboka i domaćina natjecanja SRD Krapina iz Krapine, održan je na rijeci Krapinici popularni USF 2023( Urban street fishing ), memorijal „Zdravko Demirović Zagi“. Te subote 14.10.2023. po izuzetno lijepom i ugodnom vremenu nastupilo je 14 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske, koji su u ...

Opširnije.....

GACKA-KRAŠKA LJEPOTICA

Svake godine posjetimo Gacku dolinu u potrazi za kakvom lijepom potočnom pastrvom. Skoro sličnog datuma smo i prošle godine mušičarili na rijeci Gackoj. Ekipa se nije promijenila. Davor Sečenj, Željko Kuk i moja malenkost i ove godine odlučili smo okušati sreću na ovoj nam prekrasnoj kraškoj ljepotici.
Od naplatne postaje ...

Opširnije.....

MRZLA VODICA-ODMOR ZA DUŠU

Već par godina dogovaramo jednodnevni izlet na jezero Mrzla Vodica u Gorskom kotaru. Ove godine smo konačno to i ostvarili. U dogovoru sa SRD Lokvarka, bili smo gosti na njihovom terenu, točnije na Mrzlovodičkom jezeru u mjestu Mrzla vodica.
Jezero je umjetno izgrađeno 1999.godine izgradnjom brane između Lokvarskog jezera sa ...

Opširnije.....

FISHING CLUB ZAGORJE NA ČABRANKI

Tradicionalno klupsko natjecanje Fishing Cluba Zagorje na rijeci Čabranki koje se svake godine održava u mjestu Plešce i ovaj put zaslužuje sve pohvale. Nastupilo je 13 članova kluba i jedan gost natjecanja. U ovim čudnim vremenskim prilikama, kao da smo imali sreću i pogodili dan kad smo ipak mogli odloviti natjecanje. Vrijeme ...

Opširnije.....

LOKVARSKO JEZERO - ATRAKTIVNO LJETO

Ove godine na Lokvarskom jezeru je predviđen remont brane za potrebe HES Vinodol. Zbog toga je potrebno isušiti jezero kako bi se mogli ukloniti nedostaci na postojećoj brani. To se radi otprilike svakih dvadeset godina. Posljednje isušivanje je bilo 2001. godine. Dok je jezero u normali je jedno od najljepših umjetnih jezera u ...

Opširnije.....

RIJEKA SUTLA - PASTRVSKA VODA ILI SVE PO STAROM ?

U organizaciji HŠRS kao krovne organizacije, a pod paskom SRSKZŽ i domaćina SRD SUTLA Klanjec, ove godine je u Republici Hrvatskoj održano svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu pastrva živim mamcima na brzim vodama. Natjecanje se odvijalo na rijeci Sutli u Hrvatskom zagorju, na potezu od Ville Zelenjak pa nizvodno kojih tisuću ...

Opširnije.....

OTVORENJE PASTRVSKE SEZONE

Otvorena je sezona na pastrve. Sa prvim danom trećeg mjeseca ljubitelji mušičarenja i spin ribolova dolaze na svoje. U Hrvatskoj je to na vodama sjeverno od Save. U susjednoj nam Sloveniji znamo da je to rijeka Savinja, pa smo se i uputili kod naših prijatelja u Mozirje. Ovaj puta u najvećem broju, sa dva auta uputili smo se za ...

Opširnije.....

FCZ CHALLENGE 2023

Poštovani članovi kluba!

Započinje novi Challenge FCZ. Morati ćete se potruditi za nagrade i uloviti više vrsta riba po kategorijama. Nagrade su osigurane za prva tri natjecatelja u vidu poklon bonova ili novčane nagrade, prestižna medalja ( web značku ) za prva tri mjesta, koja će biti dodana u app FCZ tabelu kao trajno ...

Opširnije.....

Urban street fishing Krapina 2022

USF KRAPINA 2022. – memorijal “Zdravko Demirović Zagi“ održan je 08.10.2022. na rijeci Krapinici u centru grada Krapine.
Pravi jesenski ugođaj sa prekrasnim sunčanim danom upotpunio je ovaj događaj još čarobnijim. Prije samog natjecanja zajednički doručak uz ribičke anegdote u centralnom boxu. Nastupilo je 12 natjecatelja iz ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

kuzma-fishing-tackle-bt

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA

MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
https://www.riverkupalodge.com/en/
mob. +385(0) 98 736 692

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

ribolovni pribor pero banner1

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Copyright © 2023 Copyright FISHING CLUB ZAGORJE Rights Reserved.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE